Jefffrey Huizinga

Aan tafel met... Jeffrey Huizinga

Trainer, grensrechter én scheidsrechter
Het is maandagavond rond half 7 als ik een interview heb met trainer, grensrechter en scheidsrechter Jeffrey Huizinga.

Deze jongen heeft een vaste baan in de productie en heeft als hobby vooral alles wat met voetbal te maken heeft en natuurlijk bij v.v. Wildervank, maar ook houdt hij van darten. Hij heeft een enorme clubliefde en is al 25 jaar lid. In 1999 is hij begonnen met voetbal op zijn 8e en is niet meer weggegaan.

Hij vindt het erg leuk om met kinderen bezig te zijn om ze te zien groeien of beter te maken. Scheidsrechter zijn vind ie soms best lastig, vooral met de oudere leden. Die kunnen best brutaal zijn. Maar nu hij een vrouwelijke leidster heeft, heeft dit heb meer zelfvertrouwen gegeven. Dit jaar is er echt al verbetering te merken zegt hij zelf.

Mentaliteit
Wat hij erg jammer vindt is dat er in meerdere teams zoveel blessures zijn of afzeggingen. Vooral het continu achter spelers aanbellen om te zorgen dat er gespeeld kan worden tijdens een wedstrijd. Het baart hem vooral veel zorgen ten opzichte van ‘vroeger’. Toen wilden we altijd spelen. Wel of geen huiswerk. Er wordt veel te makkelijk afgezegd nu.

Met alle liefde
De gemiddelde tijdsbesteding wat hij per week heeft aan voetbal is toch wel 11 en 12 uren. Maar hij doet het met alle liefde en helpt iedereen ook graag. Het is gelukkig goed te combineren met zijn vaste baan. Een tijd geleden is hij door een moeilijke periode gegaan met zijn moeder en heeft hij bij v.v. Wildervank veel afleiding kunnen vinden. Vooral dit jaar had hij dat erg nodig.

Goos Boers
Als ik hem vraag naar de leukste momenten binnen v.v. Wildervank geeft hij al snel aan dat dat te veel is om op te noemen. Het allerleukste moment als trainer vond hij de thuiswedstrijd tegen Heracliden met Goos Boers. Ze moesten op het hoofdveld spelen en moesten sowieso met 3 punten winnen en er was nog maar 10 minuten speeltijd over. Goos zei tegen Jeffrey: moet ik die bloemen nou halen of niet? Eerst werd het 3-1 en op het laatst 5-1. Kampioen ! Hij heeft veel mooie tijden beleefd met Goos net als zijn vader vroeger.

Poliotoernooi
Het mooiste moment als voetballer was voor hem in 2002 het Poliotoernooi. Toen zat hij in de E2 en won van E1. Daarna tegen de Duitsers en maakte hij het winnende doelpunt. Dit is ook iets wat hij nooit meer gaat vergeten. Elke keer wordt hij hier weer positief aan herinnert door de beker die er nog steeds staat.

Recreanten
Zelf voetbalt hij amper. Op zondag geeft hij de recreanten training en dan speelt ie vaak zelf ook mee. Ze doen dan mee aan toernooien voor onder andere Kika. Dit zijn mensen tussen de 25 en 50 jaar oud en hebben vaak zelf hun kinderen ook op voetbal zitten. Zonder verplichting.

Zijn favoriete club durft hij eigenlijk niet hardop uit te spreken. Dit is namelijk Ajax en die doet het momenteel niet zo goed. Hij geeft aan vooral liefhebber te zijn. Bij de vraag voor zijn favoriete speler heeft ie het vooral over oud voetbalspelers als Cruijff, van Basten en Robben.

Toekomst
Hij ziet zijn toekomst bij v.v. Wildervank als scheidsrechter en trainer bij de jeugd (JO15). Hij denkt dat dat het beste bij hem past omdat hij van zichzelf een positieve jongen is.