Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Rookbeleid

De Tabakswet stelt dat een rookruimte een afgesloten, als zodanig aangeduide ruimte moet zijn, zodat eventuele hinder of overlast van tabaksrook buiten deze ruimten tot een minimum beperkt blijft. Aangezien v.v. Wildervank niet over een dergelijke ruimte beschikt, betekent het dat de volgende ruimten geheel rookvrij dienen te zijn binnen onze vereniging.   Kantine;  Bestuurs- en commissiekamer;  Kleedkamers en doucheruimten;  Voorraad- en materiaalruimtes;  Radiokamer;  Hamburgertent;  Toiletten;  En andere openbare onbenoemde ruimten op het Sportpark.
 
Om roken niet extra te stimuleren, worden er geen tabakswaren in de kantine verkocht. Daarnaast dienen eventuele peuken te worden weggegooid in de speciaal daarvoor bestemde of normale prullenbakken. 
 
In de buitenlucht mag wel gerookt worden, hetgeen betekent dat men mag roken langs de velden en op het terras van de kantine. Binnen de omheining van een speel- of trainingsveld mag echter niet gerookt worden. Dit geldt zowel voor spelers, trainers, leiders, verzorgers, scheids- of grensrechters of andere begeleiding van een team.  
 
De elektrische sigaretten met een nicotineampul en soortgelijke producten vallen niet onder het rookverbod van de Tabakswet. Echter heeft het Bestuur besloten dat bij v.v. Wildervank roken bij voorkeur niet gestimuleerd moet worden, waardoor ook elektrische sigaretten en vergelijkbare producten niet in de openbare ruimte zoals hierboven benoemd gebruikt mogen worden. 
 
Op het niet naleven van de bepalingen in de Tabakswet staan hoge boetes en sancties. Controle op de naleving van de Tabakswet vindt plaats door de Voedsel en Warenautoriteit (VWA).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!